Nyheder

2016 august - LVDS with CPLDs - Smart!

Large systems may require large data bandwidths, which has usually been limited to FPGAs and dedicated chips. But now we have designed and implemented LVDS systems with Altera MAX10 devices, that are among the first programmable chips to support up to 720Mbps LVDS. (90MB per 2wire). Call us if your product has the need to distribute high bandwidth with low cost solutions or use USB 3.0 transfers with Cypress FX3 >300MB/s sustained data transfer.

2014 september - Internet of Things

Der er næsten ingen begrænsninger i hvad kunder ønsker at kunne styre/overvåge fra deres Android/iPhone. Elektronikken der sættes ind i apparaterne vokser med mulighederne. Det er nu ikke længere forbeholdt PC'er at have Quad Cores (4 CPU kerner). ARMs populære cortex A9 vinder indpas med CPUer fra 50-200kr som kan køre et komplet linux og dermed giver muligheder for flotte displays og interaktion med produktet, samt kommunikations protocoller SATA (Harddiske), Wireless 802.11AC/N, Bluetooth, USB Hosts som kan understøtte flash, kamera og meget mere. Overvejer I at internet enable jeres produkt eller har brug for nem adgang til de nævnte protocoller i jeres produkter, så skriv een email med et par ord så sætter vi eet møde op. Vi kan hjælpe med afklaring, Arkitektur design, Printkort design, Firmware Linux,drivers,interfaces, test og verification. mail@bigbear.dk

2013 august - Nyt web layout

Nyt web layout som ændrer sig alt efter skærm størrelse så bruger får optimal læsemulighed på alle enheder og skærmstørrelser. Verden er langt mere end kun PCer - Embedded elektronik er over alt. Kontakt os hvis du har brug for hjælp med at udvikle jeres elektroniske produkter.

2013 maj - Hurtigste Udviklings Cyklus Setup

Vi har det hurtigste udviklings setup muligt inden for elektronisk udvikling. In house produktions system, som er konnektet direkte til udviklingssystemerne. Således, at nye komponenter bliver sat op i produktionen allerede under udviklingsfasen, hvilket speeder produktionen og dermed det totale forløb op. Hvis der er brug for ændringer så kan designet hurtigt ændres og reproduceres - alt sammen takket være sammenkoblingen af udvikling og produktions systemer. Kontakt os på email mail@bigbear.dk for at høre omkring udvikling og produktion af jeres produkter.

2012 februar - Udviklings projekter - Total Enterprise

Vi har lavet mange projekter hvor vi sørger for alt fra at konvertere krav til arkitektur og design, implementere hardware pcb delen, FPGA/CPLD, Firmware, Software og producere såvel prototyper, som batch produktionen. Fordelene for vores kunder er lavere kost samt højere kvalitet. Resultatet er de rigtige produkter på markedet til tiden. Kontakt os på +45 40426025.

2011 juni - Cortex Cortex Cortex

Cortex CPUen fra ARM - det lille ThumbV2 instruktionssæt optimerer performance ved at halvere kode størrelsen og derved levere excellent performance til en lav pris. Vi har travlt med at udvikle system løsninger med Cortex - Fra ide til producerede PCB med verificeret firmware. Ring til os hvis du har brug for een embedded løsning med IPC610A produktion. Søren Kristensen +45 40426025.

2010 august - 01005 (400um*200um) Klar

Vi har kvalificeret 01005 produktion. PCB footprint er 200um*200um pads afstand 175um mellem pads (325um fra center til center). Vær opmærksom på at rework kan være een udfordring da komponenterne er på størrelse med tippen af en fin pincet. 01005 har ydre dimensioner 400um * 200um. Stencil som altid 100% som kobberpads - Vi reducerer stencil. 01005 komponenter er gode til at afkoble mellem pads på bagsiden af en BGA. (10nF 6,3V komponent 01005 på lager). Lodning gøres med vapour phase i et oxygen frit miljø.

2010 august - Elektronik Markedet

Her hos BigBear fornemmer vi at flere og flere virksomheder outsourcer deres udvikling af elektronik produkter, som ikke er hovedproduktet. Virksomhederne fokuserer på finanskrisen og deres hovedområde, som de er bedst til. Vi er derfor glade for at kunne tilbyde vores ekspertise inden for elektronik design og udvikling. Produktionen kører i lavere gear end forventet - Komponentmangel er en vigtig faktor som iløbet af de næste 6 måneder vil vise om produktionen er tilbage i højt gear eller krisen er længere. Bedømt udfra mængden af udvikling lige nu, så vil en masse nye produkter ramme markedet snart.

2010 februar - Udvider produktions linien

Vi har udvidet med endnu een Siemens Siplace montage maskine med extra vogne og feeders. Dette giver os hurtigere setup ved produktion (Fra prototype til serieproduktion), større produktions sikkerhed samt kapacitet. Ring eller skriv og få et tilbud på montage af dit produkt. Eller benyt dig af vores hurtige udviklingsetup fra ide over design til indkøb og produkterne er produceret. mail@bigbear.dk, 40426025.

2009 maj - Online Web Shop

Så har vi i samarbejde med AnitasMontage åbnet en online webshop med nogle af vores egenudviklede og producerede produkter. Desuden er der tilføjet nogle produkter fra vores leverandører så der kan købes komplette hyldevare løsninger. Finder du ikke hvad du søger så spørg om det kan udvikles i samarbejde med BigBear. Se http://electronics-shop.dk

2009 januar - Endnu et spændende år med udfordringer

Vi har i det forgangne år både lavet nogle tekniske lækkerier indenfor kamera autofocus, billedbehandling af både video og still billeder samt real-time overførsel over gigabit ethernet med embedded uC-Linux og UcosII. Vi har lavet adskillige systemarkitekturer som er implementeret i specialiserede produkter og i consumerprodukter. Desuden har vi fået udvidet lokalerne med en god produktions afdeling med kvalitets maskiner fra Siemens Siplace. Anitas Montage som står for den daglige produktion har i rekord tempo fået indkørt den nye linie og produceret mange nye produkter. Den extra kapacitet gør at vi nu kan producere for kunderne når de vokser fra prototype til midsize volumen.

2008 august - BigBear udvider med 50kvm nye lokaler

om 2-3 uger indvies de nye elektronik produktion og udviklings lokaler. Ring hvis I har lyst til at se faciliteterne eller har et job til produktion eller udvikling. Telefon 40426025.

2007 december - 5 års jubilæum i den elektroniske branche

BigBear har nu hjulpet mange virksomheder med elektronisk udvikling igennem 5 år. Vi har gennemgået en rivende udvikling hvor der konstant har været fokus på teknik og det at vælge den rigtige løsning til vores mange forskellige kunders situationer. Vi har her det seneste år udvidet med egen prototype produktion så vi nu kan tilbyde færdige print på rekord tid. Der har været stor efterspørgsel på FPGA projekter og de sidste par år er der blevet lavet flere store NIOS projekter - hvor der er lavet en CPU inde i FPGAen og udviklet firmware med uCOS-II, uC-Linux samt eCOS operativsystemer. Projekterne er blevet større og det er meget få virksomheder, som ikke bruger et operativ system. Netop viden om både highspeed hardware, FPGA kode samt Embedded software er hjørnestenen i BigBears og vores kunders succes. Vi ser frem til mange flere spændende oplevelser indenfor den elektroniske branche.

2007 august - Udvikling og Produktion i samme processflow

Vi kan nu tilbyde hurtig og økonomisk løsning af print udvikling med sideløbende indkøb og efterfølgende produktion. Vi har indgået samarbejdsaftale om inhouse elektronik indkøb og produktion. Vi kan derfor tilbyde at udvikle print til smd montage med fuldt integrerede processer fra sch, indkøb, layout, printindkøb og montage med highly flexible PnP udstyr. Denne løsning er ideel for engangsprojekter, mindre virksomheder med mindre serie produktion, samt hurtige prototyper. Vi afleverer fuld dokumentation og anvender Cadence Orcad CIS og Allegro PCB i det integrede flow. Ring og hør nærmere om mulighederne på 40426025.

2006 december - Dansk Elektronik udvikling kører i højt gear

Der er stor efterspørgsel efter elektronik konsulenter for tiden. BigBear har indgået flere samarbejdsaftaler med danske produktions- og udviklings-virksomheder, som ønsker at sikre sig adgang til kvalificeret ingeniør arbejdskraft. Det er nu ikke forbeholdt de små og mellemstore virksomheder at lave direkte kontrakter om projekter med mindre konsulent virksomheder som BigBear, også store virksomheder forsøger nu at skaffe kvalificerede ingeniør resourcer til deres projekter ved at gå direkte - uden om de store konsulenthuse. BigBear har valgt at hjælpe enkelte store virksomheder (>100 ansatte ingeniører) med mindre projekter på 3-5 måneder eller med fase opdelt udvikling. Vores første prioritet er at hjælpe små og mellem store virksomheder og at indgå i faste samarbejdsaftaler, derfor fravælges normalt alle projekter på 6 måneder eller mere.

Ring og hør om mulighederne for at etablere et samarbejde med BigBear - Din partner i elektronisk udvikling!

2006 juni - NIOS II - high volume & low cost

We are right now implementing a NIOS II system in a med/high volume product using the new lowest cost ever fpga from Altera - Cyclone 2. We have experienced a couple of minors but it is possible to create a good system with a fair performance in sub $20 which can come close to solutions using hardcoded cpus and fpgas/cpld. It is still cheaper to use a hardcoded cpu if you can find one that fits your needs. But if you need features like small pcb space, components without EOL-end of life, Total upgradeable in the field, special interfaces, high bandwidth and you are using higher volume - you should consider the posibillity of SoPC - System on a Programmable Chip.

2006 juni - Forum for Development Engineer

For developers who has time to be helped and help others. The free exchange of knowledge for everybody who finds electronic development fun. See http://www.bigbear.dk/forum/

2006 april - SOPC Systems - CPU in a FPGA

BigBear has now successfully helped 3 companies implement the new SoPC techniques in their product. The SoPC technology is now mature for high volume production with more complex code. We have gotten uC linux running in both Altera and Xilinx environment. Both without complications - if they can run a whole operating system, then we declare the development environment for MicroBlaze EDK and NIOS IDE for stable and we therefor recommend these implementation of a CPU in a FPGA. The most important factor is to be aware of standard FPGA development flow and good knowledge of RISC and firmware frameworks. Call us if you have a project and want to book time for development - either in form of coaching, helping or total development of hardware, fpga and embedded software. +45 40426025

2005 december - Lead Free

Så er endnu et interessant og travlt år ved at rinde ud. BigBear har nu eksisteret i mere end 3 år og vores kunders succes er et klart bevis for BigBears succes - Succes ved udvikling af stabile og revolutionære løsninger inden for Hardware, Firmware og FPGA. Vores største fordel - at have ekspert viden indenfor 3 store områder som tit skal arbejde sammen for at sikre succes for vores kunders applikationer. Hos BigBear, giver vi mere end en løsning, vi giver jer viden. Vi takker vores faste kunder for et fantastik år og ser frem til et nyt interessant år. Ring og hør om mulighederne for samarbejde med BigBear.

2005 januar - Endnu et godt år er gået

Bly fri produktion er ved at være på alles mund og med god grund. Mange har den forestilling at EU direktivet som kræver at alle produkter er blyfri i midten af 2006, hovedsaglig er et komponent og produktions problem. Dette er tilfældet for alle nye designs som kun bruger nye komponenter, men de fleste virksomheder har produkter som bruger ældre komponenter som ikke er mainstream mere. Omkring 7% af alle komponenter vil ikke blive produceret blyfri, fordi det ikke er rentabelt for komponent fremstillerne. Det betyder redesign af eksisterende PCBs. BigBear har lige været involveret i bly fri konvertering og implementation hos Contex A/S. Så hvis du har brug for hjælp, så giv os et kald.

2004 juni - BigBear Board

BigBear boardet er ved at tage form - se vrml model af kortet (Der skal bruges en vrml viewer til IE - hent den fra downloads). Boards er forventet om en måned. Board er enestående til at lære og hurtigt udvikle løsninger med USB, PCI, SDRAM eller Secure Digital flash. Fuld dokumentation er inkluderet og gør det nemt at implementere teknikkerne ved at 'kopi and paste' vores eksisterende testede løsning. - (både hardware or software er hurtigt på plads!). Se block diagrammet for detaljer eller ring til os.

2004 april - Boards for Platform

Vi udvikler for tiden et nyt board som skal indgå i kunde løsninger. Se det foreløbigt datasheet. Hvis I er interesseret i et projekt så kontakt os på 40426025 eller send end email til mail@bigbear.dk

2004 januar - FPGA kurser - stor succes

Der har været stor efterspørgsel på FPGA kurset, selvom det kun har været adviseret på nettet. Derfor kommer der nu bedre informations materiale, som også vil blive sendt rundt til alle elektronik udviklere i Danmark. Hvis du ikke har modtaget din kopi så send en email til info@bigbear.dk og vi vil sørge for at sende kursus informationerne hurtigt.

2003 juli - Busy

Efter et par travle måneder hvor vi har assisteret med firmware udvikling og ASIC verifikation er vi atter tilbage på sporet og er nu i gang med udvikle USB boards med programmerbar logik. Kontakt os og få oplysninger om hvorledes vi kan hjælpe med at USB enable jeres produkter. Typisk pris for USB enabling er mindre end 10$ ved lav volumen. Udviklings tiden er kort da vi besidder den nødvendige erfaring. Ring til os nu - +45 40426025

2003 maj - Platform

Det er med stor fornøjelse at kunne meddele at vi er startet på udvikling af kundespecifikke platforme. Konceptet baserer sig på moduler med Altera/Xilinx FPGAer, USB 2.0, Ethernet, SDRAM, udviklingstools for embeddede processorer. Platformene er estimeret til at være i handlen juli 2003 og priserne starter fra 800kr og op til 3200kr for et komplet udviklingskit. Der er flere måder at bruge modulerne på. Som kunde får man enten et færdigt konfigureret standardmodul som man selv kan skrive software til, eller man kan få lavet hele udviklingen og modtage det færdige produkt. Interesseret så skriv en email på mail@bigbear.dk

2003 marts - FPGA kurser

Vi introducerer et nyt kursus til at kick starte VHDL designs for FPGA. Kurset eksisterer i 2 versioner - Et for Altera og et for Xilinx. Kurset afholdes for op til 4 personer hos kunden. Det tager 4 timer og som en bonus er der inkluderet 2 timers gratis konsultation med konsulenten. Efter kurset er personerne rustet til at starte VHDL design. Ring for mere info på: +45 40426025

2003 januar - Altera

Altera er kommet med en ny serie af low cost FPGAer. Disse giver mulighed for at bruge programmerbar logik hvor det førhen var for dyrt. Desuden er FPGA udviklingssoftware fra Altera virkeligt blevet modnet med version 2.1 af Quartus. Ring og hør nærmere om de nye muligheder.

2002 december - JTAG

JTAG også kendt som boundary scan er en teknik til at sikre fejlfri produktionen. JTAG kan også bruges til at programmere flash, mikrokontrollere samt andre hukommelser under produktionen. I designfasen er JTAG et power fuldt værktøj til at fejlfinde prototyper. Vi har erfaring inden for brug af et JTAG værktøjer til udarbejdelse af testvektorer og design for testbarhed. Ring og hør nærmere om muligheden for anvendelse af JTAG.

2002 november - Startet

Konsulentfirmaet BigBear er startet af civil ingeniør Søren B. Kristensen. Han er udvikler inden for digital hardware og embedded software. Søren kommer fra en stilling som top udvikler af radar udstyr til hovedsaligt det amerikanske militær. Han har erfaring med at udvikle og styre store hardware projekter med tilhørende software.